Kolakas
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kolakas, Kıbrıs patatesi olarak da geçer. Kıbrıs dışında Türkiye’nin Akdeniz bölgesinde de yetişir. Adına gölevez ya da göleviz de denir. Kolakas yemeği, Kıbrıs'ın en geleneksel kış yemeklerinden biridir. Havuç, soğan ve kereviz ile hazırlanan bu yemek, bazı yörelerde etli bir şekilde sunulur. Malzemeler hazırsa, Kıbrıs usulü kolakas tarifinin detaylarına geçebiliriz.

Kolakas Tarifi İçin

Malzemeler

Kolakas

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kolakasların kabuklarını soyun ve küp küp dilimleyin. 
  2. Soğanı yemeklik doğrayın.
  3. Tavaya zeytinyağını alın ve ısınan zeytinyağına soğanları ekleyerek kavurun. 
  4. Havuçları halka halka kesin ve yağa ekleyerek kavurmaya devam edin. 
  5. Kolakas ve kereviz saplarını ilave ederek harmanlayın. 
  6. Salça ekleyerek kokusu çıkana kadar karıştırın, ardından su ve baharatları ekleyerek pişmeye bırakın. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Farklı Sebze Yemekleri Sulu Yemek Tarifleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak
Patlıcan tava