Kıymalı Bezelye Yemeği
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kilo vermeye yardımcı olan bezelye, yüksek tansiyon riskini düşürür. Yaşlanma karşıtı etkilerinin yanı sıra sindirim sisteminin rahatlamasına da yardımcı olur. Uzun süre tokluk hissi verdiği için, diyet listelerinde de tercih edilir. Soğan, patates, havuç ve kıyma ile hazırlanan bezelye yemeğini, kalabalık akşam sofralarında servis edebilirsiniz.

Bezelye yemeğinin pişirme süresini kısaltmak için, düdüklü tencere kullanabilirsiniz.

Zeytinyağlı bezelye ve bezelye ezmesi tarifine de göz atabilirsiniz.

Kıymalı Bezelye Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Kıymalı Bezelye Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bezelyeler ayıklanır. Soğan yemeklik doğranır ve zeytinyağı koyulmuş tencereye alınır.
  2. Soğan biraz kavrulmaya başlayınca sarımsak ve kıyma eklenir. Kıyma güzelce kavrulur.
  3. Patates ve havuç yıkanır ve küp küp doğranır.
  4. Kavrulan soğana domates salçası eklenir ve kokusu çıkana kadar kavrulur.
  5. Bezelye, patates ve havuç eklenir. Bütün malzemeler birlikte kavrulur.
  6. Baharatlar eklendikten sonra malzemelerin üstüne geçene kadar su eklenir ve kısık ateşte pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Farklı Et Yemekleri Türk Mutfağı Yemekleri Sebze Tarifleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Tencere Yemekleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak