Diyet listelerinin başını kabak çekiyor. Kabak, tümör ve kanser hücrelerini azaltmasıyla akıllarda yer ediyor. Kabak denildiğinde akla gelen ilk yemek ise klasik mücverdir. Osmanlı döneminde kıyma ile hazırlanan kabak mücveri, zaman içinde değişikliğe uğramıştır. Ana malzemesi kabak olan mücver, isteğe göre patates ve karnabahar ile birlikte de sunulabilir. Bu tarifimizde kabak mücveri kızartma yöntemiyle hazırlayacağız, ancak dilerseniz fırında mücver tarifini de deneyebilirsiniz. Peki, nefis mi nefis kabak mücveri nasıl yapılır? Hazırsanız, kalabalık sofraların en pratik yemekleri arasında yer alan kolay kabak mücver tarifine geçebiliriz.
1 Porsiyon Kabak Mücver Kaç Kalori?
Malzemeler
Kızartmak için
Denenmiş kabak mücveri, pratik bir şekilde hazırlanan makarna salatası ile birlikte servis edebilirsiniz.