Ispanaklı Ve Kayısılı Göz Yumurta
Ispanaklı ve kayısılı göz yumurta
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ispanaklı Ve Kayısılı Göz Yumurta Tarifi İçin

Malzemeler

Ispanaklı Ve Kayısılı Göz Yumurta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Katmanlarını ayırdığınız arpacık soğanları 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte 5 dakika kadar yumuşayana kadar kavurun.
  2. Yıkayıp süzdüğünüz ıspanakları irice doğrayıp soğana ekleyin. 5 dakika daha kavurmaya devam edin.
  3. Tuzu, baharatı ve zar şeklinde doğranmış kayısıları ekleyin. 1 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın ve lor peynirini ilave ederek karıştırın.
  4. Ekmekleri ızgarada kızartın. Hazırladığınız ıspanaklı karışımı ekmeklerin üzerlerine paylaştırın.
  5. Tereyağını tavada eritip yumurtaları göz olacak şekilde dikkatlice kırın. İstediğiniz kıvamda pişirdikten sonra ıspanaklı karışımın üzerine yerleştirin. Bekletmeden servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Yumurtasız Mücver
Zeytinyağlı Yer Elması
Fırında Mücver Tarifi
Garnitürlü Enginar Tarifi
Kabak Diblesi Tarifi
Kabak Kalye