Ispanak Yemeği
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kış aylarının vazgeçilmez sebzelerinden ıspanak ile ıspanaklı börek, ıspanaklı salata, ıspanak graten gibi bir çok tarif yapıldığı gibi klasik haline de bayılacaksanız. Pratik ve lezzeti ıspanak yemeği için tarif aşağıda.

Ispanak Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Ispanak Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanlar önce yıkanır ardından sirkeli suda bir kaç dakika bırakılır. Topraklarından arındıktan sonra suyu susulur ve hafif kurulanır.
  2. Soğanlar yemeklik doğranır. Zeytinyağı tencereye eklenir ve ısındığında soğanlar eklenerek kavrulur. 
  3. Tencereye salça eklenir ve kokusu çıkana kadar kavrulur. 
  4. Ispanaklar birkaç parçaya doğranır ve tencereye eklenir, küçülene kadar kavrulur. 
  5. Bulgur, baharatlar ve su eklenir, kısık ateşte pişirilir. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Ispanak Yemeği Kaç Kalori?

  1. Ispanak yemeğinin bir porsiyonu, yaklaşık 135 kalori değerindedir. Ispanak, folik asit, potasyum, demir ve magnezyum bakımından zengin bir besindir.

Tarif Kategorileri

Ispanaklı Tarifler Tencere Yemekleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak