Ispanak Topları
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ispanak yemeyen çocuklarınız için şahane bir önerimiz var. Hem sağlıklı, hem de farklı ve severek yiyecekleri ıspanak toplarını sizlerin beğenisine sunuyoruz. Parmesan peyniri, kaşar peyniri, sarımsak tozu ve ıspanak ile hazırlanan bu toplar, davet sofralarının vazgeçilmezidir. İsteğe göre kürdan veya çöp şiş batırarak da servis edebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, ıspanak topları tarifine geçebiliriz.

Ispanak severler için nefis ıspanaklı rulo ve ıspanaklı pasta tarifini buraya bırakıyoruz.

Ispanak Topları Tarifi İçin

Malzemeler

Ispanak Topları

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Büyük bir kapta ıspanakları elinizle ovun ve çıkan suyunu sıkarak süzün.
  2. Üzerine ekmek kırıntısını, peynirleri, tereyağını, yeşil soğanı, yumurtaları, tuz, karabiber ve sarımsağı ekleyerek iyice karıştırın.
  3. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak toplar haline getirin ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 20-25 dakika süreyle, ıspanak topları altın rengini alana kadar pişirin.
  5. Fırından alarak sıcak veya ılık servis edin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Ispanaklı Tarifler Farklı Sebze Yemekleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak