İncikli Terbiyeli Enginar
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İncik ve enginarı bir araya getirdik ve ortaya muhteşem bir lezzet çıktı. Protein bakımından zengin olan incikli enginar yemeği, antioksidan kaynağı olarak da bilinir. Düşük kalorili olduğu için diyet menülerine ekleyebileceğiniz bir tariftir. Malzemeler hazırsa, incikli terbiyeli enginar yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Zeytinyağlılar arasında çok sevilen ve zengin besin değerleri sunan zeytinyağlı enginar tarifine göz atmayı unutmayın.

İncikli Terbiyeli Enginar Tarifi İçin

Malzemeler

İncikli Terbiyeli Enginar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İncikleri soğuk suda yıkayıp, düdüklü tencerede üzerini örtecek kadar su koyarak pişirin.
  2. Yemeklik doğradığınız soğanı tencereye alarak zeytinyağında biraz yumuşatın. üzerine suyunu süzdüğünüz enginar çanaklarını ve haşladığınız incik etlerini yerleştirin.
  3. Et suyundan üç bardak ekleyerek kapağını kapatın. Enginarlar yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
  4. Bir kaseye yumurta sarısını ve unu koyun. Yemek suyundan ilave ederken çırpmaya devam ederek terbiyenizi hazırlayın. Terbiyeyi tencereye ilave edin ve hafif kıvam aldığında ocağın altını kapatın.
  5. Enginarları paylaştırarak her bir inciği ayrı ayrı tabaklara alın ve üzerine karabiber ekleyerek servis edin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diyet Yemekleri Et Tarifleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak