Havuçlu Kereviz Püresi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İçeriğinde bol miktarda vitamin ve mineral barındıran kereviz, hem bebekler, hem de yetişkinler için son derece sağlıklı bir besindir. Bebeklere 8. aydan itibaren kereviz verilebilir. Ancak bebeklerin damak zevkine uyması için havuç, patates, tavuk eti gibi farklı malzemelerle karıştırılarak verilmesi önerilir. Malzemeleriniz hazırsa, besleyici ve doyurucu havuçlu kereviz püresi tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak etli bezelye püresi ve peynirli brokoli tarifini de deneyin.

Havuçlu Kereviz Püresi Tarifi İçin

Malzemeler

Havuçlu Kereviz Püresi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak tavuk eti, havuç ve kerevizi küçük küçük doğrayın. 
  2. Doğradığınız malzemeleri tencereye koyun. Üzerini örtecek kadar su ve bolca suyla yıkayıp süzmüş olduğunuz pirinci ilave edin.
  3. Haşlanınca tereyağı ekleyin ve püre kıvamına getirin. Afiyet olsun.

Havuçlu Kereviz Tarifinin Besin Değerleri

  1. Havuçlu kereviz, A, B6, C ve E vitamini içermektedir. Bunun yanı sıra omega 6, kalsiyum, protein, magnezyum, demir, çinko ve potasyum mineralleri barındırır.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Sebze Tarifleri Mama Tarifleri Farklı Sebze Yemekleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak