Sinkonta, balkabağı ile hazırlanan nefis bir Ege yemeğidir. Ancak bu kez balkabağı yerine, havuç kullanıyoruz. Sosyal Medya yıldızı @margauxthecook Doğa Özkaya’dan, kolayca hazırlayabileceğiniz, havuç sinkonta tarifinin detaylarına geçebiliriz.
Havuçları bir fırça yardımıyla iyice yıkayın. Kabuklarını, çok ince bir şekilde uygun şerit bıçakla keserek ayırdıktan sonra havuçları ½ cm kalınlığında verev şekilde doğrayın. Kabukları atmayın.
Doğranmış havuçları zeytinyağı ile birlikte bir tavaya alın ve 6-7 dakika soteledikten sonra tercihen dökme demir bir fırın kabına aktarın.
Aynı tavaya soğanı alın ve tavadaki mevcut yağla birlikte üzerine şekeri ilave ederek karamel rengi olup da hafif karamelize olana kadar pişirin.
Salçaları bir kaseye alarak kaynamış suyu ekleyin ve karıştırarak seyreltin.
Fırın kabındaki havuçların üzerine önce kurutulmuş domatesleri serpin, sonra salçalı karışımı ilave edin. En üste karamelize soğanları yayın.
Fırın kabının üstünü önce hafifçe ıslattığınız yağlı kağıt ile sonra da alüminyum folyo ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 40 dakika pişirin.
Bu sürenin sonunda yağlı kağıt ve folyoyu alarak 20 dakika daha pişirin. Uygun bir servis tabağına alın ve ilk sıcağının çıkmasını bekleyin.
Ayırdığınız havuç kabuklarını çok az zeytinyağında 1-2 dakika kızartarak çıtır hale getirin.
Çıtır havuçları ve süzme yoğurdu ilave ederek servis edin.