Harşıl
Ispanaklı Çerkez boranisi / Harşıl (Eskişehir)
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sahrap Soysal’dan Harşıl, Eskişehir mutfağına ait yoğurtlu ıspanak boranisi tarifini sizlere sunuyoruz. Ispanaklı Çerkez boranisi olarak da bilinen bu yemek, ıspanak, zeytinyağı, yumurta ve yoğurt eşliğinde hazırlanır. Malzemeler hazırsa, harşıl yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak kabak borani ve ıspanak borani tarifini de deneyebilirsiniz.

Harşıl Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Harşıl

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuru soğanı ve zeytinyağını geniş bir tencereye alarak orta ateşte sürekli karıştırarak 2 dakika kavurun.
  2. Ocağın altını iyice açın ve ıspanağı ekleyin. Ispanağı yüksek ateşte karıştırarak 6-7 dakika kavurun ve unu ilave edin.
  3. Un, aynı zamanda sulanan ıspanağın suyunu da alacaktır. Tuz, şeker ve biberleri ilave edip, kavurmaya devam edin.
  4. Son olarak taze soğanı ekleyin ve 10 dakika daha karıştırarak pişirin.
  5. Ispanak ılık hale gelince sarımsaklı yoğurtla karıştırarak geniş bir servis tabağına alın. Üzerine katı pişmiş yumurtaları rendeleyin ve ceviz içi serpiştirerek servis edin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Yöresel Tarifler Ispanaklı Tarifler Farklı Sebze Yemekleri Sebze Tarifleri Tencere Yemekleri

Benzer Tarifler

Yumurtasız Mücver
Zeytinyağlı Yer Elması
Fırında Mücver Tarifi
Garnitürlü Enginar Tarifi
Kabak Diblesi Tarifi
Kabak Kalye