Güveçte Patatesli Patlıcan Sufle
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Güveçte Patatesli Patlıcan Sufle Tarifi İçin

Malzemeler

Güveçte Patatesli Patlıcan Sufle

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patatesleri yıkadıktan sonra kabuğuyla birlikte suda haşlayın. Daha sonra kabuğunu soyup patates ezicisi ile püre haline getirin. Tuzunu, tereyağını, kimyonu ve muskatı ekleyerek biraz daha karıştırın.
  2. Patlıcanları yıkayıp iyice kuruladıktan sonra birkaç yerinden kürdanla delin. Daha sonra ister fırının ızgara bölümünde ister ocakta közleyin. 
  3. Patlıcanları közledikten sonra kabuğunu soyun ve bekletmeden her tarafına tuz serpip kararmasını önleyin. 10 dakika beklettikten sonra çok ince kıyın. 
  4. Sosu için yoğurdu, unu, yumurtaları ve sıvı yağı homojen bir kıvam alana dek karıştırın. 
  5. Güveç kaplarına önce patates püresini yayın. Patlıcanı, sosu, peynirleri bir kapta karıştırdıktan sonra patates püresinin üzerine paylaştırın. Güveç kaplarını önceden ısıtılmış 200 derece fırında, ızgara telinin üzerine yerleştirin. 20 dakika bu şekilde pişirip, sıcak servis yapın.

Nefis kabaklı sufle tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Tarif Kategorileri

Diyet Yemekleri Sebze Tarifleri Patlıcanlı Tarifler Patatesli Tarifler Fırın Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak