Fırında Şakşuka Konservesi
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ağustos ve Eylül ayları, kışlıkların hazırlanması için en ideal dönemdir. Reçeller, turşular, konserveler hazırlanır ve dolaplarda saklanır. Yapılan yemekler kış boyunca çıkartılarak tüketilir. Patlıcan, biber, kabak gibi sebzelerin pişirildikten sonra domates sosuyla birleştirilmesine şakşuka denir. Türk mutfağında meze olarak ymeklerin yanında sunulan şakşuka, genellikle sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis edilir. Peki, şakşuka konservesi nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, fırında şakşuka konservesi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak domates konservesi ve bamya konservesi tarifini de deneyebilirsiniz.

1 Porsiyon Fırında Şakşuka Konservesi Kaç Kalori?

Fırında Şakşuka Konservesi Tarifi İçin

Malzemeler

4 Litrelik kavanoz için  

Domates sos için

Fırında Şakşuka Konservesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sos için domatesleri küp şeklinde doğrayıp sarımsaklarla birlikte tencereye aktarın ve orta-kısık ateşte 20 dakika süreyle kaynatın. 
  2. Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde doğrayın. Kapya biberlerin çekirdeklerini temizledikten sonra iri iri doğrayın.
  3. Sebzeleri tuz ve  zeytinyağı ile birlikte harmanladıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. 
  4. Sebzeler pişince fırından alın ve kaynamakta olan domatesli sosun içine atın. Karıştırıp 5 dakika pişirin.
  5. Ocaktan alın ve sterilize edilmiş kavanozların içine sıcakken aktarın. Kapağını sıkıca kapattıktan sonra ters çevirip bir gün boyunca bekletin ki, kavanozun kapağını sıkıca kapatıp kapatmadığınızdan emin olun. Afiyet olsun. 
  Püf Noktası
  • Tarifte kullanacağınız patlıcanları, limonlu suda bekleterek acılıklarını alabilirsiniz.
  • Konserve yapımında kullanacağınız kavanozları sıcak su ile sterilize edin.
  • Şakşukanın içerisine kızarmış patates de ekleyebilirsiniz.
  • Konserveyi serin bir yerde muhafaza edip kış aylarında tüketebilirsiniz.
  • Konservenin kapağını açtıktan sonra en fazla 3 gün içinde tüketmelisiniz.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Öğle Yemeği Sebze Tarifleri Fırın Yemekleri Pratik Yemek Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Konserve Tarifleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak