Fırında Kabak Yemeği
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kabak bir sürü leziz tarifleri ile sofralarımızdan eksik etmediğimiz bir sebze. Mücver, kabak salatası, kabak dolması gibi birbirinden lezzetli tarifler kullanılan kabak, diyet listelerinin de favorisi. Lezzetli olduğu kadar hafif olan kabağı, bir de fırında deneyin. Hazırlaması 15 dakika süren fırında kabak yemeği tarifi için detaylar aşağıda. 

Fırında Kabak Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Fırında Kabak Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bütün sebzeler yıkanarak kesilir. 
  2. Fırına girebilen bir kabın içerisine domates, soğan, sarımsak, patates ve kabak alınır. 
  3. Tuz ve zeytinyağı dökülür. Kapağı kapalı 190 derece fırında 15 dakika pişirilir.
  4. Salça ve 1-1,5 su bardağı su homojen kıvama getirilir. 
  5. Fırındaki kabın kapağı açılarak salçalı karışım eklenir karıştırılır ve kapağı açık şekilde 15 dakika daha pişirilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Fırın Yemekleri Kabaklı Tarifler Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak