Fırında Etli Lahana
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Beyaz lahana içeriğindeki B, C, E vitaminleri ve demir, magnezyum, potasyum mineralleriyle bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve kanser hücrelerinin oluşumunu engeller. Lahanayı etle birlikte fırında pişirerek lezzetine lezzet katmaya ne dersiniz? Cevabınız evetse, lahanayı, kuzu eti, soğan, domates, ve baharatla zenginleştirdiğimiz fırında etli lahana tarifini denemenizi öneriyoruz.

Lahana makarnası ve kırmızı lahana turşusu tarifine göz atmayı unutmayın.

Fırında Etli Lahana Tarifi İçin

Malzemeler

Salça sos için

Fırında Etli Lahana

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Orta göbek kısmını çıkardığınız lahanayı ve lahana turşusunu incecik kıyın. Domateslerin kabuğunu soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın.
  2. Zeytinyağını derin bir tavada ısıtın. Soğanları ve sarımsakları ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin.
  3. Biber salçasını ekleyip birkaç kez karıştırın. Ardından ince kıydığınız lahanayı ve lahana turşusunu ilave edin.
  4. 3-4 dakika kadar soteledikten sonra domatesi ekleyin ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  5. Kuzu etini tuz, karabiber ve kekikle harmanlayın. Izgara tavayı kızdırın ve etleri yüksek ateşte mühürleyin.
  6. Salça sos için domates ve biber salçasını sıcak suyla karıştırın.
  7. Suyunu çekene kadar pişen lahana karışımını ısıya dayanıklı bir fırın kabına alın.
  8. Mühürlenmiş etleri içine yerleştirin ve sıcak salça sosunu üzerine gezdirin. 6 Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Farklı Sebze Yemekleri Fırın Yemekleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak