Ebegümeci Yemeği
Ebegümeci Yemeği
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ebegümeci kendiliğinden yetişen, yaz aylarında çiçek açan bir bitkidir. Çiçeği ile nefis çaylar, sap ve yaprakları ile inanılmaz lezzetli ve sağlıklı yemekler yapılır. İşte ebegümeci yemeği tarifinin detayları...

Kıymalı ebegümeci ve ebegümeci sarması tarifine de göz atın.

Ebegümeci Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Ebegümeci Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Zeytinyağı tencereye alınır.
  2. Ebegümeci sapları ve yaprakları ile birlikte doğranır. 
  3. Yemeklik doğranan soğan ve ezilmiş sarımsak tencerede kavrulur. 
  4. Soğanların rengi değişmeye başladığında salça eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur. 
  5. Ebegümeci, doğranan domates ve bulgur eklenerek bütün malzemeler harmanlanır. 
  6. Tuz ve isteğe göre baharatlar eklendikten sonra su eklenerek pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Türk Mutfağı Yemekleri Farklı Sebze Yemekleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Hafif Yemekler

Benzer Tarifler

Yumurtasız Mücver
Zeytinyağlı Yer Elması
Fırında Mücver Tarifi
Garnitürlü Enginar Tarifi
Kabak Diblesi Tarifi
Kabak Kalye