- Sıvı yağı tencerede ısıtıp ince kıyılmış soğanı kavurun. İri doğranmış ıspanakları ekleyin. 5 dakika boyunca, sürekli karıştırarak kavurun. Ocaktan alın, tuzunu ekleyip tatlandırın.
- Ayrı bir tavada ceviz içini 1 tatlı kaşığı tereyağı ile birlikte kavurup ocaktan alın.
- Bir kasede yoğurt ile havanda ezilmiş sarımsakları iyice çırpın.
- Kavurduğunuz ıspanaklar ılınınca sarımsaklı yoğurdu ve cevizleri ekleyip karıştırın.
- Küçük bir tavada kalan tereyağını toz biberle köpürtün.
- Ispanak boraniyi servis tabağına alın. Üzerine toz biberli tereyağını döküp servis yapın.
Dilerseniz, kuzu eti ile hazırlanan Urfa usulü borani tarifini de deneyebilirsiniz.