Cevizli Ispanak Borani
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Cevizli Ispanak Borani Tarifi İçin

Malzemeler

Cevizli Ispanak Borani

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sıvı yağı tencerede ısıtıp ince kıyılmış soğanı kavurun. İri doğranmış ıspanakları ekleyin. 5 dakika boyunca, sürekli karıştırarak kavurun. Ocaktan alın, tuzunu ekleyip tatlandırın.
  2. Ayrı bir tavada ceviz içini 1 tatlı kaşığı tereyağı ile birlikte kavurup ocaktan alın.
  3. Bir kasede yoğurt ile havanda ezilmiş sarımsakları iyice çırpın.
  4. Kavurduğunuz ıspanaklar ılınınca sarımsaklı yoğurdu ve cevizleri ekleyip karıştırın.
  5. Küçük bir tavada kalan tereyağını toz biberle köpürtün.
  6. Ispanak boraniyi servis tabağına alın. Üzerine toz biberli tereyağını döküp servis yapın.

Dilerseniz, kuzu eti ile hazırlanan Urfa usulü borani tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Sebze Tarifleri Meze Tarifleri Diyet Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Kuruyemişli Tarifler Ispanaklı Tarifler

Benzer Tarifler

Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak
Patlıcan tava