Beşamel Soslu Ispanak Graten
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Besleyici ve lezzetli bir seçenek arayanlar için harika bir tarif. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu yemek, sofralarınıza şıklık katacak. Beşamel sos ve kaşar peyniriyle taçlanan bu graten, hem sağlıklı hem de doyurucu bir öğün sunuyor. Malzemeler hazırsa, beşamel soslu mantarlı ıspanak graten tarifi için detaylara geçebiliriz.

Karnabahar graten tarifine de göz atabilirsiniz.

Beşamel Soslu Ispanak Graten Tarifi İçin

Malzemeler

Beşamel sosu için:

Üzeri için:

Beşamel Soslu Ispanak Graten

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ispanakları iyice yıkayıp süzün. Bu arada soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağı eklediğiniz vok tavada soteleyin.
  2. Mantarları temizleyip dörde bölün ve soğanlara ekleyip sotelemeye devam edin. Ardından doğranmış ıspanağı ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun. Tuzu ve baharatları ilave edip karıştırın.
  3. Beşamel sos için; tereyağını bir sos tenceresinde eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar hafif kavurun. Sütü yavaş yavaş ekleyip karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  4. Pişirdiğiniz ıspanaklı ve mantarlı harcı yağlanmış fırın kabına aktarın. Üzerine beşamel sosu yayın, kaşar peyniri rendesi ekleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin.
  Servis Önerisi

Beşamel soslu ıspanak grateni tavuk güveç veya et yemeklerinin yanında sunabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Davet Yemekleri Fırın Yemekleri Farklı Sebze Yemekleri Sos Tarifleri

Benzer Tarifler

Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak
Patlıcan tava