Bal kabağı tariflerinize bir yenisini daha ekleyeceğiniz hem lezzetli, hem de hafif bir tarif ile karşınızdayız. Bal kabağı kavurmasını adımlı anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.
Soğanı zeytinyağında soteleyin ve kabakları ekleyerek sotelemeye devam edin.
Salçayı hafif sulandırıp ilave edin ve biraz daha kavurun. Tuzunu ayarlayıp yarım su bardağı kadar sıcak su ekleyerek orta ateşte pişirin. Kabaklar yumuşayınca ocaktan alın.
Sarımsakları ezin ve yoğurt ile karıştırın. Kabak yemeği soğuduktan sonra servis tabağına alarak üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
Küçük bir sos tavasında zeytinyağını ısıtın, kırmızı biberi ekleyip karıştırın ve yoğurtlu kabağın üzerine gezdirdikten sonra servis edin.