Bal Kabağı Kavurması
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bal kabağı tariflerinize bir yenisini daha ekleyeceğiniz hem lezzetli, hem de hafif bir tarif ile karşınızdayız. Bal kabağı kavurmasını adımlı anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.

Bal kabaklı tariflere göz atmayı unutmayın.

Bal Kabağı Kavurması Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Bal Kabağı Kavurması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanı zeytinyağında soteleyin ve kabakları ekleyerek sotelemeye devam edin.
  2. Salçayı hafif sulandırıp ilave edin ve biraz daha kavurun. Tuzunu ayarlayıp yarım su bardağı kadar sıcak su ekleyerek orta ateşte pişirin. Kabaklar yumuşayınca ocaktan alın.
  3. Sarımsakları ezin ve yoğurt ile karıştırın. Kabak yemeği soğuduktan sonra servis tabağına alarak üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. 
  4. Küçük bir sos tavasında zeytinyağını ısıtın, kırmızı biberi ekleyip karıştırın ve yoğurtlu kabağın üzerine gezdirdikten sonra servis edin.

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Diyet Yemekleri Farklı Sebze Yemekleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak