Ekşi Krema Soslu Etli Pazı Sarma
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Şef Serdal Koç’dan ekşi tatlar sevenler için şahane bir öneri ;)

Daha fazlası için pazı yemeklerine göz atın.

Ekşi Krema Soslu Etli Pazı Sarma Tarifi İçin

Malzemeler

Sarma içi için

Ekşi krema sosu için

Ekşi Krema Soslu Etli Pazı Sarma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İç harç için kıymayı bir kaba alın ve diğer malzemeleri ilave ederek karıştırın.
  2. Pazı yapraklarını saplarından kesip tek tek yıkadıktan sonra kaynayan suda 2 dakika haşlayın ve hemen soğuk suya alın.
  3. Pazıların ortasına ceviz büyüklüğünde harç yerleştirdikten sonra sarın. Sarma işlemi bittiğinde tencereye yerleştirerek orta ateşte 45 dakika süreyle pişirin.
  4. Ekşi krema sosu için kremayı bir tavaya alın ve orta ateşte pişirin. Lime suyu ile baharatları ilave ederek karıştırın.
  5. Servis için sarmaları tabağa alın ve üzerine ekşi krema sosunu dökerek servis edin.

Tarif Kategorileri

Akdeniz Mutfağı Yemekleri Sarma Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Sebze Tarifleri Ana Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Gürcü Sarması
Güveçte Yaprak Sarma
Azeri usulü yaprak sarma
Kabak Sarması
Etli Yaprak Sarma
Mısır unlu pazı sarması