Azeri Usulü Yaprak Sarma
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Umumi adı yaprak sarma olan yemeklerin üzüm yaprağı ile yapılan özel türüdür. Azerbaycan mutfağında otuzdan çok sarma çeşidi vardır. Bu tarifle ben sadece üzüm yaprağı ile yapılan sarmayı size sunacağım. İç harcı pirinç, dana kıyma ve kuzu kıyma ile hazırlanan Azeri usulü yaprak sarmayı, yoğurtla birlikte sunabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, Nurana'dan Azeri usulü yaprak sarma tarifine geçebiliriz.

Azeri mutfağından yeşillikli kutap ve kestaneli kutap tarifine de göz atın.

Azeri Usulü Yaprak Sarma Tarifi İçin

Malzemeler

Sunum için:

Azeri Usulü Yaprak Sarma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanı ve sarımsakları mutfak robotundan geçiriyoruz. Yeşillikleri ince ince doğruyoruz.
  2. Kıymaları, soğanı, yeşillikleri, pirinci, tuz ve karabiberi bir kaba ilave edip, iyice yoğuruyoruz.
  3. Yaprakları yıkayıp, tuzunu iyice çıkarıp tek tek tezgaha açıyoruz.
  4. Bir yaprağa iç harçtan ortalama 10 gr koyup sarıyoruz.
  5. Hazırlanan sarmaları tencereye dizip, yarım su bardağı kaynar su ekliyoruz.
  6. Yaprakların pişip yumuşamasına yakın içerisine tereyağı ekliyoruz. Sarmalar yağa düşünce ocağı kapatıyoruz.
  7. Sade veya sarımsaklı yoğurtla sunuyoruz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Farklı Et Yemekleri Sarma Tarifleri

Benzer Tarifler

Ekşi krema soslu etli pazı sarma
Gürcü Sarması
Güveçte Yaprak Sarma
Kabak Sarması
Etli Yaprak Sarma
Mısır unlu pazı sarması