Rus Salatası
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İlk olarak Moskova'da Lucien Olivier tarafından yapılan rus salatası, 19. yüzyılda dünyanın birçok yerine yayılmaya başladı. Türkiye'ye Rusların açtığı restoranlar sayesinde gelen bu besin, 'olivye salatası' olarak da bilinir. Salatanın içerisinde garnitür sebzeleri ve patates kullanılır. Potasyum bakımından zengin olduğu için, uzun süre tokluk hissi sağlar. Genellikle misafir ağırlarken sunulur. Malzemeleriniz hazırsa garnitürlü rus salatası yapımı için tarife başlayabiliriz.

1 Porsiyon Rus Salatası Kaç Kaloridir?

Ana yemeklerin yanında sunulan hafif salata tarifleri damak zevkinize hitap ediyorsa, rus salatasının farklı bir versiyonu olan makarna salatası veya patates salatası tarifine göz atabilirsiniz.

Rus Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Rus Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Servis Önerisi
  Püf Noktası
  • Sebzeleri ayrı ayrı tencerelerde haşlarsanız pişme derecelerini daha iyi ayarlarsınız.
  • Havuç, en kısa sürede pişen sebzelerden biridir. Bu nedenle patateslerden sonra haşlamaya başlayın.
  • Ölçü ile yapmayı sevmeyenler için, tüm malzemelerden birer kase olacak şeklinde de hazırlayabilirsiniz.
  • Dilerseniz, salatanın içerisine zeytin, salam ve sosis dilimleri de ilave edebilirsiniz.
  • Tavuk göğüsü haşlayarak salata içerisine didikleyebilirsiniz. 
  • Mayonez kullanımını azaltmak isterseniz 3 yemek kaşığı mayonez kullanarak yoğurt miktarını arttırabilir, bir diş sarımsak ekleyebilirsiniz.
  • Rus salatasını üzerini kapatarak buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
  • Makarnalı rus salatası için, malzemeleri haşlanmış boncuk makarna ile karıştırabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Salata Tarifleri Öğle Yemeği Diyet Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Hafif Yemekler Video Tarifler

Benzer Tarifler

Iceberg salatası
Garnitürlü erişte salatası
Air Fryer'da köz patlıcan salatası
Karpuzlu ve Ezine peynirli salata
Burrata ve nektarin salatası
Kabak carpaccio salata