Patatesli Salata
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patatesli Salata Tarifi İçin

Malzemeler

Patatesli Salata

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mor lahanayı rendeleyin ve 1 çay kaşığı tuz ilave ederek elinizle iyice ovun. Rendelenmiş havucu ve mor lahanayı 2 yemek kaşığı zeytinyağında yumuşayana kadar kavurup bir kenarda bekletin.
  2. Geniş bir kapta haşlanmış patatese tuzu ve baharatı ilave ederek patates ezicisi ile ezin.
  3. Kalan tüm malzemeyi ekleyin. İyice karıştırıp streç serilmiş tart kalıbına önce havuçlu lahanayı bastırarak yayın.
  4. Üzerine patatesli harcı yayıp kaşıkla düzleştirin.
  5. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis tabağına ters çevirerek çıkarın ve dilimleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Patatesli Tarifler Vegan Yemek Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Salata Tarifleri Diyet Yemekleri Salata ve Meze Tarifleri

Benzer Tarifler

İspanyol salatası
Iceberg salatası
Garnitürlü erişte salatası
Air Fryer'da köz patlıcan salatası
Karpuzlu ve Ezine peynirli salata
Burrata ve nektarin salatası