Patatesli Beyin Salatası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Genellikle salataların içerisinde yer verilen beyni, patates ve farklı sebzelerle bir araya getirdik. Yemeklerin yanında sunabileceğiniz patatesli beyin salatasını sirke, limon, zeytinyağı ve pul biber ile lezzetlendirebilirsiniz. Ortalama 30 dakika da sofralardaki yerini alan patatesli beyin salatasını, diyet listelerine de ekleyebilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa, patatesli beyin salatası nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak etsiz salata arayanlar için, ev yapımı gavurdağı salatası ve peynirli bahar salatası tarifini de buraya bırakıyoruz. Daha fazlası için salata tarifleri sayfamızdan yararlanabilirsiniz.

Patatesli Beyin Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Patatesli Beyin Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Beyinleri suda bekletin. Akan suyun altında zarlarını çıkarın. Tuz ve sirkeli bol suda haşlayın. Patatesleri yıkayıp haşlayın ve kabuklarını soyun. İnce doğrayın. Tabağa marul yapraklarını dizin.
  2. Beyni ince ince dilimleyip marul yapraklarının üzerine yerleştirin. Aralarına dilimlenmiş patatesleri ilave edin. Üzerine maydanoz yapraklarını serpiştirin. Zeytinyağı, sirke, limon suyu, karabiber ve tuzu bir kaseye alıp çırpın.
  3. Beyin salatasının üzerine gezdirerek dökün. Pul biber serpiştirin, siyah zeytin ve maydanozla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Patatesli Beyin Salatası Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Salata da kullanacağınız beyinleri dilimlemek yerine bir bütün olarak da kullanabilirsiniz.
  2. Beyinleri çiğ bırakmak istemiyorsanız, zarını çıkartmadan kısık ateşte haşlayın.
  3. Haşladığınız beyinleri buzlu su olan bir kaseye koyun ve bekletin. Ardından zarını soyabilirsiniz.
  4. Beyinleri buzlu suda bekletmek, hem şeklini korumak, hem de zarı daha kolay çıkartmak için en etkili yöntemdir.
  5. Koyun beyni yerine, dana beyni de kullanabilirsiniz.

1 Porsiyon Patatesli Beyin Salatası Kaç Kalori?

  1. Beyin salatasının bir porsiyonu, yaklaşık 125 kaloridir. Öğle ve akşam öğünlerinde tüketilebilir.

Tarif Kategorileri

Kırmızı Et Yemekleri Et Tarifleri Salata Tarifleri Patatesli Tarifler Diyet Yemekleri Pratik Yemek Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Iceberg salatası
Garnitürlü erişte salatası
Air Fryer'da köz patlıcan salatası
Karpuzlu ve Ezine peynirli salata
Burrata ve nektarin salatası
Kabak carpaccio salata