Ana vatanı Akdeniz ülkeleri olan pancar, Türkiye'de en çok İç Anadolu'da yetiştirilir. Ispanakgiller familyasından olan bu besin; çorba, şeker, salata ve turşu yapımında kullanılır. C vitamini ve potasyum bakımından zengin olduğu için, özellikle diyabet hastalarına önerilen besinler arasındadır. Kan basıncını dengelediği için, haftada en az bir kez tüketilmelidir. Sakinleştirici etkisiyle bitkisel çayların içerisinde de kullanılır. Malzemeleriniz hazırsa, Şef Ramin Nuriyev'den yoğun lezzeti ile uzun süre tokluk hissi sağlayan kırmızı pancar salatası tarifine başlayabiliriz.
1 Porsiyon Pancar Salatası Kaç Kaloridir?
Ana yemeklerin yanında servis edilen salata tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, vücudun demir ihtiyacını karşılamasıyla bilinen yeşil mercimek salatasına göz atabilirsiniz.