Denizden gelen enfes lezzetlerle hazırlanan bu piyaz, damakları şenlendirecek bir lezzet şöleni sunuyor! Şef Yiğit Alıcıoğlu'ndan levrekli piyaz tarifi için detaylara geçebiliriz.
Tigers milk için; 3 adet limon ve 3 adet lime limonu sıkıp bir kaba alıyoruz. İçine kişniş tohumunu ve birkaç parça haline böldüğümüz sarımsakları atıyoruz.
İsot yağı için; 100 derecedeki ayçiçeği yağına isotları atıp 1 saat bekletin, ardından süzün.
Tahin sos için; Bir mayonez tenceresine tahin, 3 adet limonun suyu, sumak, tuz ve bir su bardağı suyu alıp çırpıyoruz.
Filetolanmış, kılçıkları temizlenmiş ve küp şeklinde doğranmış levrekleri tigers milk’in içinde bir süzgeç yardımıyla 40 saniye kadar bekletiyoruz.
Ardından geceden ıslatılmış ve haşlanmış İspir fasulye ve marinelenmiş levreğe jülyen doğranmış chilli biber, kırmızı soğan, tuz ve zeytinyağını ekleyip ayrı kaplarda karıştırıyoruz.
Tabağımızın sol kısmına fasulyeyi, sağ kısmına da levrekleri ekleyip etrafına tahin sostan bolca gezdiriyoruz. Süslemek için jülyen doğranmış chilli biber, isot yağı ve Frenk maydanozu kullanıyoruz.