İspanyol Salatası
Selin Hıdır
204 Tarif       0 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İspanyol salatası, taze ve lezzetli malzemelerle yapılan, hem hafif hem de besleyici bir salatadır. İspanyol mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan bu salata, özellikle yaz aylarında soğuk olarak servis edilir. İşte İspanyol salatası tarifi:

Aioli Soslu Patatas Bravas tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon İspanyol salatası kaç kaloridir?

Bir porsiyon İspanyol salatası 250 kaloridir.

İspanyol Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

İspanyol Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyun ve küçük küpler halinde doğrayın.
  2. Havuçları soyup küçük küpler halinde doğrayın ve haşlayın.
  3. Bezelye ve mısırı da haşlayıp süzün.
  4. Büyük bir kaseye haşlanmış patatesleri, havuçları, bezelye, mısır ve yeşil zeytin ekleyin.
  5. Karışımı iyice karıştırın.
  6. Bir kasede mayonez, yoğurt, zeytinyağı, sirke, tuz, karabiber ve toz şeker ekleyin. Karıştırarak iyice çırpın.
  7. Hazırladığınız sosu, sebzelerin olduğu kaba dökün ve dikkatlice karıştırın. Sos tüm malzemelere iyice yedirmelidir.
  8. Salatayı buzdolabında en az 30 dakika soğutun. 
  9. İspanyol salatası servise hazır üzerine zeytinyağı gezdirerek maydanoz yaprakları ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • İspanyol salatası, özellikle taze ekmek dilimleri, pita veya çıtır ekmekleservis edebilirsiniz.
  • İspanyol salatası, ızgara etler, tavuk, balık ve köfte yemekleri ile servis edebilirsiniz.
  • Üzerine doğranmış maydanoz, dereotu veya fesleğen gibi taze otlar serpiştirerek hem görsel hem de lezzet açısından salatayı zenginleştirebilirsiniz.
  • İspanyol salatasını bir meze olarak, özellikle İspanyol tapas menüsünde, diğer mezelerle birlikte sunabilirsiniz.
  • Salatanıza ekstra lezzet katmak için zeytinyağı, pul biber veya ketçap gibi malzemeler ekleyebilirsiniz. Ayrıca, bazen içine haşlanmış tavuk göğsü veya haşlanmış yumurta ekleyerek salatayı daha doyurucu hale getirebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Patateslerin haşlanması, salatayı lezzetli kılacak önemli bir adımdır. Patatesleri çok yumuşatmamaya dikkat edin. Haşlandıktan sonra, soğumaları ve kesilecek kadar sert olmaları gerekir.
  • Havuç ve bezelyeyi fazla haşlamayın, çünkü salatanın dokusu ve lezzeti bu şekilde daha iyi olur. Sebzelerin renkleri canlı ve gevrek olmalı, fazla yumuşak olmamalıdır.
  • Sosun tuzu, sirke/limon ve mayonez/yoğurt oranını damak zevkinize göre ayarlayın. Eğer daha hafif bir tat istiyorsanız, yoğurt miktarını artırabilirsiniz. Sosu, malzemelere karıştırmadan önce bir miktar tat test etmeniz önemlidir.
  • Patates ve havuç gibi sebzeler doğal olarak tuz alır, bu yüzden sosu eklerken tuzu dikkatli kullanın. Özellikle tuzlu mısır veya bezelye kullanıyorsanız, tuz miktarını azaltabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Salata ve Meze Tarifleri Akdeniz Mutfağı Yemekleri Meze Tarifleri Salata Tarifleri Çay Saati Tarifleri