Ana vatanı İtalya olan panzanella, bir salata çeşididir. Ana malzemeleri ekmek ve domates olan panzanella, genellikle yaz aylarında tüketilir. Hem vegan, hem de diyet menülerinde sık sık yer verilir. İsteğe göre ıslatılmış bayat ekmek veya tırnak pide kullanılabilir. Sirke, zeytinyağı ve fesleğen ile tatlandırılan panzanella, 15 dakika içerisinde sofralardaki yerini alır. Malzemeler hazırsa, Deniz Berdan'la panzanella yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.
Alternatif olarak klasik panzanella tarifine de göz atabilirsiniz. Diyet listeleri için hazırlanan nefis gavurdağı salatası ve çilekli peynirli semizotu salatası tarifini de notlarınız arasına eklemeyi unutmayın.
Panzanella Tarifinin Servis Önerisi
1 Porsiyon Domatesli Panzanella Kaç Kalori?