Bat Yemeği
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bol malzemeli salata tarifleri arasında ilk akla gelenlerden biridir bat yemeği. Tokat mutfağıyla özdeşleşen bat, yeşil mercimek, ince bulgur, rayhan otu ve maydanoz ile hazırlanır. Malzemeler hazırsa, Tokat usulü bat yemeği tarifine geçebiliriz.

Bat Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Bat Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1.  Mercimeği yıkayıp suyunu süzün. Tencereye aktarıp 2.5 su bardağı su ekleyip kaynatın. Üzerinde biriken köpüğü kepçe yardımıyla alın.
  2. Ocağın ısısını düşürüp mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bulguru ekleyip karıştırın. Tencereyi ocaktan alıp kapağını kapatın ve soğuyuncaya kadar bekletin.
  3. Ceviz içini mutfak robotunda çekin. Biberleri temizleyin. Biberler, taze soğanlar ve diğer otları ince kıyın.
  4. Domatesin kabuklarını soyup küp doğrayın ve hepsini harmanlayın. Soğuyan mercimeğe salça, tuz, pul biber, soğan, domates ve otlu karışımı ilave edip karıştırın.
  5. Ceviz içini de ilave edip salamura veya haşlanmış asma yaprağı üzerinde servis yapın.

Tarif Kategorileri

Salata Tarifleri Diyet Yemekleri Yöresel Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Iceberg salatası
Garnitürlü erişte salatası
Air Fryer'da köz patlıcan salatası
Karpuzlu ve Ezine peynirli salata
Burrata ve nektarin salatası
Kabak carpaccio salata