Ahtapot Salatası
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ahtapot Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Ahtapot Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tencerenin içerisine su, şeker, tuz ve ahtapotu ekleyerek 45 dakika haşlayın.
  2. Haşlanan ahtapotun soğumasını bekleyin. Ilımaya başladığında üzerindeki kabukları soyun.
  3. Ahtapotu büyük parçalar halinde doğrayın ve servis tabağına alın.
  4. Kurutulmuş domatesi küçük küçük doğrayın. Sarımsağı da ince ince kıyın.
  5. Ahtapotun üzerine zeytinyağı, domates, sarımsak, sirke ve limon suyunu ekleyerek yarım saat dinlendirin.
  6. Ardından ahtapot salatasını servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği MasterChef Tarifleri Balık Yemekleri Salata Tarifleri

Benzer Tarifler

İspanyol salatası
Iceberg salatası
Garnitürlü erişte salatası
Air Fryer'da köz patlıcan salatası
Karpuzlu ve Ezine peynirli salata
Burrata ve nektarin salatası