SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Salata Tarifleri
Ahtapot Salatası
Ahtapot Salatası
Güncelleme tarihi:
19 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi :
10 dakika
Pişirme Süresi :
45 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Ahtapot Salatası Tarifi İçin
Malzemeler
1 kg ahtapot
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
80 gram kurutulmuş domates
1/2 çay bardağı sirke
2 adet limon suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 diş sarımsak
Ahtapot Salatası
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Tencerenin içerisine su, şeker, tuz ve ahtapotu ekleyerek 45 dakika haşlayın.
Haşlanan ahtapotun soğumasını bekleyin. Ilımaya başladığında üzerindeki kabukları soyun.
Ahtapotu büyük parçalar halinde doğrayın ve servis tabağına alın.
Kurutulmuş domatesi küçük küçük doğrayın. Sarımsağı da ince ince kıyın.
Ahtapotun üzerine zeytinyağı, domates, sarımsak, sirke ve limon suyunu ekleyerek yarım saat dinlendirin.
Ardından ahtapot salatasını servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
MasterChef Tarifleri
Balık Yemekleri
Salata Tarifleri
Benzer Tarifler
İspanyol salatası
Iceberg salatası
Garnitürlü erişte salatası
Air Fryer'da köz patlıcan salatası
Karpuzlu ve Ezine peynirli salata
Burrata ve nektarin salatası