Peynirli Patlıcan Kızartma
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Peynirli Patlıcan Kızartma Tarifi İçin

Malzemeler

Peynirli Patlıcan Kızartma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Patlıcanları alacalı soyup ortadan ikiye kesin. Her parçayı dilimler birbirinden kopmayacak şekilde sandviç gibi uzunlamasına ikiye kesin. Patlıcanları tuzlu suda yarım saat bekletip acısını çıkarın. Durulayıp kurulayın. Yumurtaları tuz ekleyerek çırpın.

Salamları ikiye bölün, dilpeynirini ince ince dilimleyin. Patlıcan dilimlerinin arasına birer parça salam ve dil peyniri yerleştirip kapatın.

Patlıcanları önce una, sonra çırpılmış yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayıp kızartın. Kâğıt havlu üzerine alıp yağını çektirin ve servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Peynirli Tarifler Kızartma Tarifleri Meze Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Sarımsak konfit
Mantar Graten
Süzük mezesi
Patlıcan sündürme
Bostan Patlıcanı Közlemesi
Girit Kabağı Tava Mezesi