Patlıcan Sündürme
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Közlenmiş patlıcanın kaşar peyniri ve cevizle birleştiği bu lezzetli tarife bayılacaksınız! Sıcak servis edilen, zeytinyağı ve baharatlarla tatlandırılmış bu meze, sofralarınızı şenlendirecek. Patlıcanların üzerine erimiş peynir ve taze maydanoz eklenerek sunulan patlıcan sündürme tarifini denemek için buyurun mutfağa!

Köz Patlıcan Salatası tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Patlıcan sündürme kaç kaloridir?

Bir porsiyon Patlıcan sündürme 140 kaloridir.

Patlıcan Sündürme Tarifi İçin

Malzemeler

Patlıcan Sündürme

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanları ortadan uzunlamasına ikiye bölüp, bıçakla derin çizikler atın. Ardından, iç kısımlarını açıp tuz serpin ve üzerine zeytinyağı gezdirip iyice ovun.
  2. Patlıcanları yağlı kağıt serili bir tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üstleri kızarıp yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
  3. Fırından çıkan patlıcanları sıcak olarak bir kaşık yardımıyla oyup, etlerini bir kaseye aktarın. Patlıcanların üzerine ince doğranmış ceviz, kıyılmış maydanoz, biber salçası, kekik, sarımsak tozu, zeytinyağı ve rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ekleyin, ardından çatalla karıştırarak ezin.
  4. Bu karışımı tekrar patlıcanların içine doldurun ve üzerine kalan kaşar peynirlerini serpiştirin.
  5. Patlıcanları tekrar fırına verin ve üstündeki peynirler eriyip, güzel bir renk alana kadar pişirin.
  6. Fırından çıkan patlıcan sündürme yemeğini sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Taze ekmek dilimleri patlıcan sündürmenin yanında mükemmel bir uyum sağlar.
  • Patlıcanın yanına yoğurt, limon suyu, ince doğranmış nane veya dereotu ile basit bir sos yapabilirsiniz.
  • Çeşitli meze seçenekleriyle patlıcan sündürmeyi sunabilirsiniz.
  • Patlıcan sündürmenin yanına pirinç pilavı eşliğinde sunabilirsiniz.
  • Geleneksel bir içecek olan ayran ile servis edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Bostan patlıcanı, geniş ve etli yapısı sayesinde közleme ve doldurma işlemleri için idealdir.
  • Patlıcanları közlerken içlerinin iyice pişmesini sağlamak için derin çizikler atın. Bu, patlıcanın içinin daha iyi pişmesine yardımcı olur.
  • Patlıcanları sürekli çevirerek közleyin. Böylece her tarafı eşit şekilde pişer ve yanık kokusu oluşmaz.

Tarif Kategorileri

Pratik Yemek Tarifleri Salata ve Meze Tarifleri Patlıcanlı Tarifler Meze Tarifleri

Benzer Tarifler

Sarımsak konfit
Mantar Graten
Süzük mezesi
Bostan Patlıcanı Közlemesi
Girit Kabağı Tava Mezesi
Zeytin kavurması