Ana vatanı Hindistan olan maş fasulyesi, ülkemizde en çok Akdeniz'de yetiştirilir. Yüksek oranda protein ve lif içeren bu besin, diyet içerikli yemeklerde kullanılır. Stresi azaltmasının yanı sıra kasları onararak gelişmesini sağlar. Obezite ve diyabet hastalıklarının tedavisinde kullanılan maş fasulyesi, uzun süre tokluk hissi verir. Vücudun ihtiyaç duyduğu magnezyum ve folat miktarını da karşılar. Maş fasulyesi salatasını bir öğün olarak tüketebilirsiniz ya da yemeklerinizin yanında doyurucu bir salata olarak tercih edebilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa, ev yapımı maş fasulyesi salatası nasıl yapılır birlikte görelim.
1 Porsiyon Maş Fasulyesi Salatası Kaç Kaloridir?
Maş fasulyesi salatasını, en sevilen tariflerden biri olan hünkar beğendi ile birlikte servis edebilirsiniz.