Maş Fasulyesi Salatası
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ana vatanı Hindistan olan maş fasulyesi, ülkemizde en çok Akdeniz'de yetiştirilir. Yüksek oranda protein ve lif içeren bu besin, diyet içerikli yemeklerde kullanılır. Stresi azaltmasının yanı sıra kasları onararak gelişmesini sağlar. Obezite ve diyabet hastalıklarının tedavisinde kullanılan maş fasulyesi, uzun süre tokluk hissi verir. Vücudun ihtiyaç duyduğu magnezyum ve folat miktarını da karşılar. Maş fasulyesi salatasını bir öğün olarak tüketebilirsiniz ya da yemeklerinizin yanında doyurucu bir salata olarak tercih edebilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa, ev yapımı maş fasulyesi salatası nasıl yapılır birlikte görelim.

1 Porsiyon Maş Fasulyesi Salatası Kaç Kaloridir?

Maş Fasulyesi Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Maş Fasulyesi Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle maş fasulyesini bir gece öncesinden suda bekletin. Ertesi gün bol suyla yıkayıp süzün ve geniş bir tencereye alın.
  2. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin. Orta ateşte diri kıvamda haşlayın. Haşlanan fasulyeleri süzüp soğumaya bırakın.
  3. Taze soğan ve sarımsakları temizleyip ince ince kıyın. Maydanozu da yıkadıktan sonra kıyın.
  4. Sos için limon suyu, sirke, zeytinyağı, sumak ve pul biberi küçük bir kasede iyice karıştırın.
  5. Maş fasulyesini derin bir kaseye alın. Sos dışında kalan salata malzemesini ilave edip harmanlayın. Üzerine sosu ilave edip tekrar karıştırın. Şimdiden afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Maş fasulyesi salatasını, en sevilen tariflerden biri olan hünkar beğendi ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Fasulyeleri haşladıktan sonra kuruyana kadar süzün ve bir kenarda bekletin. Bu sayede dağılmalarını önleyebilirsiniz.
  • Vaktiniz yoksa, haşlanan fasulyeleri kağıt havlu üzerine koyun ve bir süre bekleyin. Islak fasulyeler zeytinyağı ile harmanlanmadığı için, kuru olmasına özen gösterin.
  • Fasulyelerin çatlamaması için haşlama işlemini orta ateşte yapın. Fasulyelerin çiğ kalmaması için iki kez haşlayabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Bakliyat Tarifleri Vegan Yemek Tarifleri Salata Tarifleri Diyet Yemekleri Öğle Yemeği Meze Tarifleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Sarımsak konfit
Mantar Graten
Süzük mezesi
Patlıcan sündürme
Bostan Patlıcanı Közlemesi
Girit Kabağı Tava Mezesi