Kuru Domates Ezmesi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kuru Domates Ezmesi Tarifi İçin

Malzemeler

Kuru Domates Ezmesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Keyifli vakitlerin en lezzetli eşlikçileri mezelerle davet sofralarınızı süsleyin. Kuru domatesleri yumuşayıp diri kalacak şekilde kaynar suda 10 dakika bekletip suyunu süzdürün. Mutfak robotuna alın. Üzerine iki dilim bayat ekmek içi, hindi pastırması, zeytinyağı, nane yaprakları, sarımsaklar, ceviz içi, limon suyu, tuz ve kimyonu ilave edin. Hepsini mutfak robotundan geçirin. Derin bir kaba alın. Yoğurdu ilave edip karıştırın. Servis tabağına alıp çörek otu serpiştirerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Domatesli Tarifler Yoğurtlu Tarifler Meze Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Sarımsak konfit
Mantar Graten
Süzük mezesi
Patlıcan sündürme
Bostan Patlıcanı Közlemesi
Girit Kabağı Tava Mezesi