Humus
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

12. yüzyıldan günümüze kadar ulaşan tahinli humus, Ortadoğu'nun en tartışmalı lezzetlerinden biridir. Türkiye, Lübnan, İsrail ve Yunanistan gibi birçok ülkede meze olarak sunulan bu besinin ana malzemeleri nohut, tahin ve sumaktır. Protein bakımından zengin olmasının yanı sıra serotonin hormonunu da yükseltir. Bu sayede depresyon ve stres gibi sorunların azaltılmasını sağlar. İçeriğinde bol miktarda demir, kalsiyum ve magnezyum barındırır. Kökeni bilinmese de, faydaları ve lezzeti ile dillere destan olan orijinal humus nasıl yapılır birlikte görelim.

100 Gram Humus Kaç Kaloridir?

Ana yemeklerin yanında sunabileceğiniz meze tarifleri mi arıyorsunuz? Ege mutfağına özgü bir lezzet olan fava tarifine göz atabilirsiniz.

Humus Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Humus

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Servis Önerisi

Humusu, karides güveç  veya maklube ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Nohutların daha çabuk pişmesi için bir gece önceden karbonatlı suda bekletebilirsiniz.
  • Sarımsağın acısını gidermek için, limon suyunun içerisinde ezin. Ve limonlu karışımı humusa ekleyin.
  • Dilerseniz, ilk aşamada çatal ile ezerek yumuşatabilir, ardından mutfak robotundan geçirebilirsiniz.
  • Nohutun kabuklarını ayıklarken içerisine su koymak kabuk soyma işleminizi kolaylaştıracaktır. 
  • Genellikle et ve balık yemeklerinin yanında servis edilen humusu, streç film ile kapatarak buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Vejetaryen Yemekleri Hatay Mutfağı Bakliyat Tarifleri Video Tarifler MasterChef Tarifleri Meze Tarifleri Lübnan Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Sarımsak konfit
Mantar Graten
Süzük mezesi
Patlıcan sündürme
Bostan Patlıcanı Közlemesi
Girit Kabağı Tava Mezesi