12. yüzyıldan günümüze kadar ulaşan tahinli humus, Ortadoğu'nun en tartışmalı lezzetlerinden biridir. Türkiye, Lübnan, İsrail ve Yunanistan gibi birçok ülkede meze olarak sunulan bu besinin ana malzemeleri nohut, tahin ve sumaktır. Protein bakımından zengin olmasının yanı sıra serotonin hormonunu da yükseltir. Bu sayede depresyon ve stres gibi sorunların azaltılmasını sağlar. İçeriğinde bol miktarda demir, kalsiyum ve magnezyum barındırır. Kökeni bilinmese de, faydaları ve lezzeti ile dillere destan olan orijinal humus nasıl yapılır birlikte görelim.
100 Gram Humus Kaç Kaloridir?
Ana yemeklerin yanında sunabileceğiniz meze tarifleri mi arıyorsunuz? Ege mutfağına özgü bir lezzet olan fava tarifine göz atabilirsiniz.
Malzemeler
Üzeri için
Humusu, karides güveç veya maklube ile birlikte servis edebilirsiniz.