Haydari
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ana malzemeleri yoğurt, sarımsak ve nane olan haydari, en lezzetli mezelerden biridir. Soğuk bir şekilde servis edilir. Genellikle meze olarak tüketilir.  Et, balık ve sebze yemeklerinin vazgeçilmezidir. Cacığa içerisindeki malzemer ile benzerlik gösterse de en büyük farkları haydaride salatalık olmaması ve kıvamının cacığa göre çok daha koyu olmasıdır. Malzemeleriniz hazırsa, orjinal haydari nasıl yapılır detaylarına geçebiliriz. 

Haydari Kaç Kaloridir?

Haydarinin ortalama bir porsiyonunda 65 kalori bulunmaktadır. 

Haydari Tarifi İçin

Malzemeler

Haydari

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Servis Önerisi
  • Yanında ekmek ya da galeta ile servis edebilirsiniz. 
  • Sunum önerisi olarak, üzerine zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz. 
  • Haydariyi, klasik köfte veya baharatlı balık köftesi tarifinin yanında servis edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Satın aldığınız süzme yoğurdun kıvamı yeterince katı değilse temiz bir tülbentle tekrar süzün.
  • Süzme yoğurt yerine normal yoğurt kullanabilirsiniz ve süzme işlemini normal yoğurda da uygulayabilirsiniz. 
  • İçerisinde tereyağı kullanmak istemezseniz, yaklaşık 70-80 gr beyaz peyniri ezerek kullanabilirsiniz. 
  • Süzme yoğurt bulamadıysanız süzgeçte yoğurdu bekleterek servis edebilirsiniz. 

Tarif Kategorileri

Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Yoğurtlu Tarifler Öğle Yemeği Meze Tarifleri Video Tarifler MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Sarımsak konfit
Mantar Graten
Süzük mezesi
Patlıcan sündürme
Bostan Patlıcanı Közlemesi
Girit Kabağı Tava Mezesi