Maydanozgiller familyasından olan havucun ana vatanı Avrupa ve Güney Asya topraklarıdır. Ülkemizde en çok Konya'da yetiştirilen havuç; potasyum, sodyum, kalsiyum, niasin, fosfor ve C vitamini içerir. Aynı zamanda iyi bir antioksidan kaynağıdır. Havucun en çok bilinen faydası göz sağlığını korumasıdır. Göz sağlığına olumlu etkileri olan havuç, kolesterolün düzenlenmesine de yardımcı olur. Bunun yanı sıra diyabeti kontrol altına alarak bağışıklığın güçlenmesine yardımcı olur. Ayrıca sindirimin kolaylaşmasını da sağlar. Faydaları saymakla bitmeyen havucu, bu kez meze yapımında kullanıyoruz. Peki, havuç kızartması nasıl yapılır? Havuç kızartmasının püf noktaları nelerdir? Malzemeler hazırsa, evde havuç kızartması yapımı için tarife geçebiliriz.
Alternatif olarak yemeklerin yanında sunabileceğiniz nefis kereviz salatası ve pratik patlıcan söğürtme tarifini de deneyebilirsiniz.
Havuç Kızartması Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Havuç Kızartması Kaç Kalori?