Enginar Ezmesi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Enginar Ezmesi Tarifi İçin

Malzemeler

Enginar Ezmesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Enginarları kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzün. Sarımsakların kabuğunu soyun.
  2. Enginar, sarımsak ve kimyonu ezerek püre haline getirin. Azar azar Sızma zeytinyağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  3. Tuzla tatlandırın. Ezmenin üzerini streç folyoyla kapatıp buzdolabında 1 saat bekletin.
  4. Servis yapmadan önce üzerine çok az sızma zeytinyağı gezdirip taze çekilmiş karabiber serpin. Sıcak pide veya ekmek dilimleriyle servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Sebze Tarifleri Diyet Yemekleri Meze Tarifleri

Benzer Tarifler

Sarımsak konfit
Mantar Graten
Süzük mezesi
Patlıcan sündürme
Bostan Patlıcanı Közlemesi
Girit Kabağı Tava Mezesi