SİTEDE GÖR
Ad
Anasayfa
Tarifler
Meze Tarifleri
Enginar Ezmesi
Enginar Ezmesi
Güncelleme tarihi:
12 Nisan 2025
Hazırlanma Süresi :
10 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Enginar Ezmesi Tarifi İçin
Malzemeler
Sızma zeytinyağı
5 soyulmuş enginar
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı taze çekilmiş kimyon
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
Enginar Ezmesi
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Enginarları kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzün. Sarımsakların kabuğunu soyun.
Enginar, sarımsak ve kimyonu ezerek püre haline getirin. Azar azar Sızma zeytinyağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
Tuzla tatlandırın. Ezmenin üzerini streç folyoyla kapatıp buzdolabında 1 saat bekletin.
Servis yapmadan önce üzerine çok az sızma zeytinyağı gezdirip taze çekilmiş karabiber serpin. Sıcak pide veya ekmek dilimleriyle servis yapın.
Tarif Kategorileri
Öğle Yemeği
Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Sebze Tarifleri
Diyet Yemekleri
Meze Tarifleri
Benzer Tarifler
Turp Mezesi
Patates Tarator
Hatay Usulü Humus Tarifi
Fasulye Piyazı
Kebapçı Usulü Soğan Mezesi
Yoğurtlu Salatalık Mezesi