Cevizli Kabak Salatası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Lif bakımından zengin olan kabak; zeytinyağlı kabak veya kabak mücver gibi birçok tarifte kendine yer bulur. Kanser hücrelerini azaltmasıyla bilinen bu sebze, salata yapımında da kullanılır. Beyin gelişimine yardımcı olan cevizli kabak salatası, haftada iki kez tüketildiğinde sindirim sistemini düzene sokar. Potasyum, kalsiyum ve demir oranları yüksek olduğu için, vücuda enerji verir. Malzemeleriniz hazırsa, ara sıcak olarak sunulan cevizli kabak salatası tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Kabak Kaç Kaloridir?

Cevizli Kabak Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Cevizli Kabak Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Servis Önerisi

Cevizli kabak salatasını, fırında tavuk yemeğinin yanında meze olarak sunabilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Kullanacağınız kabakları seçerken küçük boyutlarda olmasına özen gösterin. Küçük kabaklar daha az sürede pişerek tarifin kısa sürede hazırlanmasını sağlayacaktır. Mümkünse Girik kabağı kullanarak salatanın lezzetini arttırabilirsiniz.
  • Rendelenmiş kabakların suyunu sıkabilirsiniz. Böylece salatanın fazla sulu ve yağlı olmasını önleyebilirsiniz.
  • Dövülmüş sarımsakları yoğurtla karıştırmadan önce kavurarak lezzetini arttırabilir ve kokusunun hafiflemesini sağlayabilirsiniz.
  • İsteğe göre kabak salatasının içerisine havuç da ekleyebilirsiniz. Havuçlar eklenmeden önce mutlaka rendelenmeli ve kavrulmalıdır. Bu sayede çiğ bir tat bırakmaz ve kabaklarla daha iyi birleşebilir. 

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Vejetaryen Yemekleri Kuruyemişli Tarifler Kabaklı Tarifler Meze Tarifleri Yoğurtlu Tarifler Salata Tarifleri Video Tarifler

Benzer Tarifler

Sarımsak konfit
Mantar Graten
Süzük mezesi
Patlıcan sündürme
Bostan Patlıcanı Közlemesi
Girit Kabağı Tava Mezesi