Bulamalı Karma Kızartma
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Bulamalı Karma Kızartma Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Bulamaç harcı için

Bulamalı Karma Kızartma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bütün fileto balıkları parmak şeklinde doğrayın ve bir kaba alın. Sardalye ve hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Tüm malzemeleri tuzlayıp üzerine zeytinyağı gezdirin. Hepsini karıştırın ve 20 dakika dinlenmeye bırakın. Bulamacı hazırlamak için unu bir kaba koyun ve ortasını bir havuz gibi açın. Çırpılmış yumurta sarıları, 1 kahve fincanı suda karıştırılmış salça, kıyılmış dereotu, karabiber ve tuzu ekleyin. Azar azar maden suyu ekleyerek boza kıvamında bir bulamaç elde edin. Fileto balıkları unlayın ve fazla unlarını silkeleyin. Derin bir tavaya ayçiçeği yağını koyun ve kızdırın. Una bulanmış fileto balıkları yağda kızartın. Kızaranları bir kağıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağını alın. Büyükçe bir kayık servis tabağına kaba doğranmış rokaları döşeyin. Üzerine kızarttığınız balıkları ekleyin. Çukur bir kapta sirke ve yarım limonun suyunu 1 çay bardağı su ile sulandırın. Tuz ve kıyılmış maydanozları ekleyip kızarmış balıkların üzerine gezdirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kızartma Tarifleri Meze Tarifleri Balık Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Ayvalı tarator
Sarımsak konfit
Mantar Graten
Süzük mezesi
Patlıcan sündürme
Bostan Patlıcanı Közlemesi