Beşamel Soslu Mantar
Selin Hıdır
236 Tarif       0 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Beşamel soslu mantar, hem kolay hem de oldukça lezzetli bir tarif arayanlar için mükemmel bir seçenek. Kestane mantarlarının içi, kremamsı beşamel sosla doldurulup fırınlanarak, üzeri erimiş kaşar peyniriyle güzelce kızarana kadar pişiriliyor. İşte beşamel soslu mantar tarifi:

Mantar Graten tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Beşamel Soslu Mantar kaç kaloridir?

Bir porsiyon Beşamel Soslu Mantar 200 kaloridir.

Beşamel Soslu Mantar Tarifi İçin

Malzemeler

Beşamel sos için:

Üzeri için:

Beşamel Soslu Mantar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Beşamel soslu mantar yapmak için önce mantarları nemli bir bezle silin ve ortalarını dikkatlice çıkarın.
  2. Fırına uygun bir borcam ya da güvece yerleştirip, üzerine zeytinyağı gezdirin. Ardından, 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika kadar pişirin.
  3. Beşamel sosu hazırlamak için, bir tencereye tereyağı ve unu alıp, unun kokusu gitene kadar kavurun. Üzerine yavaşça sütü ekleyip, çırpma teliyle karıştırarak kaynamaya bırakın.
  4. Sos kıvam almaya başladığında, tuz, karabiber ve muskat ekleyin. Karışımı bir kenara alıp, soğuması için bekletin.
  5. Soğuyan ve kıvam alan beşamel sosu, pişen mantarların ortasına bir tatlı kaşığı kadar koyun. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip, peynirlerin üstü kızarana kadar 160 derece fırında pişirin.
  6. Son olarak, taze doğranmış maydanoz ile süsleyin ve sıcak olarak servis edin. Beşamel soslu mantarınız servise hazır. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Yanında ekmek dilimleriyle servis yaparak, sosu ekmeğin üzerine sürüp yiyebilirsiniz.
  • Hafif bir yeşil salata veya roka, marul, nar ekşisi ve zeytinyağı ile hazırlanmış bir salata bu yemeği tamamlayacaktır.
  • Beşamel soslu mantarın yanına fırınlanmış patates veya haşlanmış sebzeler (örneğin havuç, brokoli) ekleyebilirsiniz.
  • Zeytinyağlı enginar, kabak ya da diğer zeytinyağlı sebzelerle servis edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Beşamel sosu karıştırırken, topaklanmaması için sürekli karıştır��n. Sosunuz çok koyu olursa biraz daha süt ekleyebilirsiniz, çok sıvı olursa bir miktar daha un ile kıvamını ayarlayabilirsiniz.
  • Mantarların içini dikkatlice çıkarın, ama dış kabuğunu tamamen çıkarmayın. Mantarın şekli kaybolmamalı, aksi takdirde sos ve kaşar peynirini doldururken mantarın şeklini kaybedebilirsiniz.
  • Mantarları fırına verdikten sonra, 180°C'de pişirme süresi genellikle yeterlidir. Ancak fırınınızın ısısına dikkat edin, çok yüksek sıcaklıkta peynirin hemen yanmasını önlemek için 160°C'de de pişirebilirsiniz.
  • Kaşar peyniri dışında, parmesan veya mozarella gibi farklı peynirler de kullanabilirsiniz. Mozarella peyniri daha çekişken bir doku oluşturur, parmesan ise daha yoğun bir lezzet verir.
  • Beşamel sosun içine muskat rendesi veya kekik gibi baharatlar ekleyerek daha zengin bir lezzet elde edebilirsiniz. Ayrıca mantarları sote ederken sarımsak, defne yaprağı veya taze kekik gibi otlar da kullanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Pratik Yemek Tarifleri Atıştırmalık Meze Tarifleri Salata ve Meze Tarifleri Mantarlı Tarifler Yemek Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Kerevizli Haydari
Ayvalı tarator
Sarımsak konfit
Mantar Graten
Süzük mezesi
Patlıcan sündürme