Kağıtta Dana Dil
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Dana dili, sakatat çeşitlerinden biridir. Dana dili, vitamin ve mineral bakımından zengin bir besindir. Bazı kanser risklerine karşı olumlu etkileri vardır. Aynı zamanda protein değeri de yüksektir. Kas ve kemik gelişimine katkıda bulunur. Dana dili yağlı bir yemek olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmelidir. Dana dili soğan ve farklı baharatlarla birlikte pişirilir. İsteğe göre soslanarak da tüketilebilir. Peki, kağıtta dana dil nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, kağıtta dana dil yapımı için tarife geçebiliriz.

Alternatif olarak marineli dana kaburga ve dana pikata tarifini de deneyebilirsiniz.

Kağıtta Dana Dil Tarifi İçin

Malzemeler

Kağıtta Dana Dil

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Dili yıkayıp bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra üzerinde oluşan köpükleri temizleyin.
  2. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte dil yumuşayana kadar yaklaşık 1.5 saat pişirin. Düdüklü tencerede pişirirseniz bu süre daha kısa olacaktır.
  3. Haşlanan dili tencereden alın ve ılınması için bekletin. Daha sonra  yüzeyindeki deriyi tamamen soyun ve bir bıçak yardımıyla dilimleyin.
  4. Domatesleri yuvarlak dilimleyin. Biberleri ince jülyen doğrayın, maydanozları ince kıyıp hazırlayın.
  5. Bir yağlı kağıdın ortasına 3-4 dilim domates koyun, üzerine bir miktar biber serpin. 4-5 dilim dana dili yerleştirin.
  6. Tekrar sırasıyla domates ve biber dilimleri koyun. En üste kıyılmış maydanoz, tuz ve baharatları serpin.
  7. Yağlı kağıdın diğer yarısını üzerine kapatın ve kenarlarını katlayarak paket yapın.
  8. Diğer paketi de aynı şekilde hazırlayın ve ızgarada veya önceden ısıtılmış 200 derece fırının ızgara bölümünde 15-20 dakika pişirin. Fırından alın ve bekletmeden sıcak servis edin. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Kağıtta Dana Dil Kaç Kalori?

  1. Kağıtta dana dilin bir porsiyonu, yaklaşık 225 kaloridir. Sığır dilinin %75'i yağdan oluşur. Bu nedenle kalp hastalarına ve kolesterolü olan kişilerin sığır dili yemesi önerilmemektedir.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Bayram Yemekleri Kırmızı Et Yemekleri Fırın Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Bayram Çorbası
Et Salatası
Et Paçası
Ciğer yahni
Saksı kebabı
Pesto soslu fırında patlıcan kebap