Et Salatası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Eti ana yemekler yerine daha hafif tariflerde kullanmak isteyenler için nefis bir önerimiz var. Dana eti, arpacık soğan, kırmızı ve sivri biber ile hazırlanan et salatası, nar ekşili sos ile zenginleştirilir. Ana yemeklerin yanında sunulan bu salata, özellikle bayram sofraları için idealdir. Malzemeler hazırsa, et salatası tarifi için detaylara geçebiliriz.

Patatesli beyin salatası ve köz biberli tavuk salatası tarifine de göz atmayı unutmayın.

Et Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Sos için:

Et Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Etleri uygun büyüklükte bir tencereye alalım, üzerini geçecek kadar su ilave edip haşlayalım.
  2. Etler yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat pişirelim.
  3. Haşlanan etlerin suyunu süzelim ve etleri bir kâsenin içine alalım.
  4. Üzerine daha önceden küp küp doğradığımız kornişon turşuyu, uzun uzun doğradığımız biberleri ve yuvarlak yuvarlak doğradığımız soğanları ilave edelim. 
  5. Son olarak kıyılmış maydanozu ilave edelim.
  6. Başka bir kâseye sos için gerekli malzemeleri alalım. Hepsini güzelce çırpalım.
  7. Hazırladığımız sosu eti servis etmeden hemen önce salataya dökelim. 

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Bayram Yemekleri Kırmızı Et Yemekleri Salata Tarifleri

Benzer Tarifler

Bayram Çorbası
Et Paçası
Ciğer yahni
Kağıtta Dana Dil
Saksı kebabı
Pesto soslu fırında patlıcan kebap