Et Paçası
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 2 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Paça çorbası ismiyle de bilinen et paçası, Antep ve Maraş sofrasında sık sık tüketilir. Özellikle bayram sofralarında kendine yer bulan et paçası, dana etinin boyun kısmıyla hazırlanır. Paçayı hazırlayabilmek için et yaklaşık 1,5-2 saat kaynatılır. Daha sonra meyane ile bir araya getirilerek sunulur. Malzemeler hazırsa, et paçası tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak terbiyeli kuzu eti çorbası ve saray yahnisi tarifini de deneyebilirsiniz.

Et Paçası Tarifi İçin

Malzemeler

Meyanesi için:

Et Paçası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Etin üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyip 1.5- 2 saat boyunca pişirelim.
  2. Haşlanmış eti güzelce didikleyelim.
  3. Bir tencerenin içerisine su ve et suyunu alıp kaynamaya bırakalım.
  4. Su kaynayınca didiklemiş olduğunuz etleri içerisine aktaralım ve 10-15 dakika kadar birlikte kaynatalım.
  5. Ayrı bir kâsenin içerisinde terbiyesi için gerekli tüm malzemeleri çırpma teli yardımıyla homojen hale gelene kadar çırpalım.
  6. Kaynamakta olan sudan bir kepçe su alıp terbiyenin olduğu kâsenin içerisine aktaralım ve kâsenin içerisindeki tüm malzemeleri suyla beraber yeniden çırpalım.
  7. Ardından bu terbiyeyi tencereye azar azar döküp bir yandan da karıştıralım.
  8. Terbiyesini ilave ettikten sonra karıştırarak pişirmeye devam edin. Birkaç taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alalım.
  9. Terbiyenin kesilmemesi için tencerenin kapağını kapatmayalım. 

Tarif Kategorileri

Etli Çorba Tarifleri Bayram Yemekleri Et Tarifleri Özel Günler Davet Yemekleri

Benzer Tarifler

Bayram Çorbası
Et Salatası
Ciğer yahni
Kağıtta Dana Dil
Saksı kebabı
Pesto soslu fırında patlıcan kebap