Istakoz Sandviç
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Istakoz sandviç Amerika'da oldukça yaygın olarak tüketilmektedir. Amerika'nın New England bölgesiyle özdeşleşmiştir. Civar eyaletlerde de yaygın olarak yapılır. Çıkış mantığı, sosislinin ıstakozlu versiyonudur. Malzemeleriniz hazırsa leziz ıstakoz sandviç için tarife geçebiliriz.

Amerikan mutfağından  hot dog ve İngiliz mutfağından club sandviç tarifine de göz atın.

Istakoz Sandviç Tarifi İçin

Malzemeler

Istakoz Sandviç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Buharlı sepet takılı büyük bir tencerede, tencereye su ekleyin, bir kapakla sabitleyin ve kaynatın.
  2. Büyük, keskin bir şef bıçağıyla ıstakozun kafasındaki insanca öldürmek için hızla bıçaklayın. Tencereye ekleyerek buharda 15 dakika pişirin. Tencereden çıkartarak dinlendirin.
  3. Orta boy bir tavaya 6 yemek kaşığı tereyağı ekleyerek eritin, sarımsak, limon kabuğu rendesi, limon suyu ve tuzu ekleyerek karıştırın. Kısık ateşte sıcak tutun. 
  4. Kalan tereyağını bir dökme demir tavada veya sote tavasında eritin. Ekmeklerin kenarlarını tavada her iki tarafta altın kahverengi olana kadar kızartın. Tavadan çıkarın ve tabaklara koyun.
  5. Istakozun pençelerini ve eklemlerini çıkartın, kuyruğu bükün ve bacakları ıstakoz gövdesinden çekin. Bir bıçak yardımı ile ıstakozun etlerini çıkartın. 
  6. Sıcak ıstakoz etini tereyağı karışımına aktarın ve ıstakozu tereyağı ve limon kabuğu rendesiyle harmanlayın.
  7. Istakozu ekmeklerin arasını bölerek yerleştirin, fazla tereyağı sosu üzerine gezdirin. Garnitür için ek yeşil soğan serpin. Hızlıca sıcak servis edilir. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Amerikan Mutfağı Yemekleri Farklı Et Yemekleri Akşam Yemeği Sandviç Tarifleri

Benzer Tarifler

Big Mac Taco
Lampredotto
Cubano sandviç
Kahvaltılık Kanepe
Milföy tost
Mantarlı Sandviç