Bruschetta (İtalyan Antipasti)
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İtalyan mutfağına özgü bir lezzet olan antipasti nedir? Antipasti, İtalya'da ana yemek öncesinde sunulan ve iştah açması için servis edilen bir çeşit ordövr tabağıdır. Antipastinin içerisine kızarmış ekmek, çeşitli peynirler, zeytin, geleneksel İtalyan mezeleri, mantar, biber ve salamura et bulunmaktadır. İsteğe göre daha da zenginleştirilen antipasti, özellikle davet günlerinde ve kalabalık sofralarda sunulur. Malzemeleriniz hazırsa, İtalyan antipasti (bruschetta) nasıl yapılır birlikte görelim.

İtalyan lezzetlerini sevenler için focaccia sandviç, dana pikata, aglio e olio ve ev yapımı makarna tarifini buraya bırakıyoruz.

Bruschetta (İtalyan Antipasti) Tarifi İçin

Malzemeler

Bruschetta (İtalyan Antipasti)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bruchetta için; Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Sarımsakları soyup ezin.
  2. 2 kaşık yağı tavada ısıtıp sarımsağın yarısı ve domatesi ilave edin. 4-5 dakika karıştırarak kavurun.
  3. Kalan yağ ve sarımsağı bir kasede karıştırın. Ekmekleri iki taraflı kızartıp üzerine fırça ile sarımsaklı yağ sürün.
  4. Ekmeklerin üzerine domatesli sosu paylaştırın. Kıyılmış maydanoz ve taze kekik dallarıyla süsleyip servis yapın.
  5. Hazırladığınız ekmekleri servis tabağına aldıktan sonra, kalan malzemeleri de ordövr tabağına ekleyin ve servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler İtalyan Mutfağı Yemekleri Sandviç Tarifleri MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Bocadillo
Roujiamo
Jambon beurre
Big Mac Taco
Lampredotto
Cubano sandviç