Türkiye, İsrail, Lübnan, Yunanistan ve Arap mutfağında sık sık tüketilen humus, en çok rağbet gören mezelerden biridir. 12. yüzyıldan beri sofralarda yerini alan bu besin, genellikle et ve balık yemeklerinin yanında servis edilir. Ana malzemeleri nohut ve tahin olsa da, nar, zerdeçal, biberiye, sumak gibi malzemelerle tatlandırılabilir. Mutluluk hormonunu yükseltirken, stres ve depresyon gibi sorunların giderilmesinde de etkilidir. Malzemeleriniz hazırsa, ana yemeklerin yanında sunabileceğiniz zerdeçallı ve narlı humus tarifine başlayabiliriz.
1 Porsiyon Zerdeçallı ve Narlı Humus Kaç Kaloridir?
Daha fazlası için kolay meze tariflerine göz atın.
Servis için
Zerdeçallı ve narlı humusu, fırında tavuk ile birlikte servis edebilirsiniz.