Tarçınlı Tost
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tarçınlı tost, ekmek dilimleriyle tarçın, şeker ve tereyağı kullanılarak kolayca hazırlanır. Avrupa'da 15. yüzyılda ortaya çıkan ve o zamandan beri popülerliğini koruyan bir atıştırmalıktır. Fransız tostunun daha maliyetsiz bir versiyonu olarak sunulmuştur. Tarçın ve şeker bazen ekmeği kızartmadan önce eklenir, bazen de kızartma işleminden sonra eklenir. Ancak, lezzetli ve çıtır bir tarçınlı tost elde etmenin tek yolu, ekmek dilimlerinin tarçın ve şekerle kaplanmadan önce kızartılması ve tereyağının tam olarak erimesidir. Şimdi, tarçınlı tost tarifindeki tüm püf noktalarını birlikte keşfetmeye ne dersiniz?

Orijinal French toast tarifini de deneyebilirsiniz.

Bir Porsiyon Tarçınlı Tost Kaç Kalori?

Bir porsiyon tarçınlı tost 154 kaloridir.

Tarçınlı Tost Tarifi İçin

Malzemeler

Tarçınlı Tost

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Geniş bir tavaya tereyağını alıp eritin.
  2. Eriyen tereyağının üzerine tost ekmeklerini dizip kızartın.
  3. Küçük bir kasede şeker ile tarçını karıştırın.
  4. Kızaran ekmeklerin üzerine tarçınlı şeker karışımını serpiştirip bir bıçak yardımıyla yayın.
  5. Tarçınlı ekmekler servise hazır. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Dilerseniz mevsim meyveleri eşliğinde servis edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Bunu diğer tarçınlı tostlardan çok farklı kılan püf noktası, yumuşatılmış tereyağı, tarçın, şeker ve bir tutam tuzla bir çeşit macun hazırlamanızdır. Bu tarçınlı tereyağı karışımı ekmeğin üzerine sürülerek pişirilir.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Atıştırmalık Tatlı Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Brezeln mıt obatzda
Taramasalata
Soğanlı patates
Simit yuvası
Air fryer'da mücver
Air Fryer'da sebzeli güveç