Süt Reçeli
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 2 saat 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Süt reçeli, son yıllarda çok popüler olan bir reçeli çeşididir. İnek sütü, vanilya ve şeker ile hazırlanan bu reçel hem kahvaltı sofralarında, hem de tatlı yapımında kullanılır. Özellikle bisküvi, kek gibi tatlıların üzerine krema olarak eklenen süt reçeli, aynı zamanda ekmeğe sürülerek de tüketilir. Malzemeler hazırsa, süt reçeli tarifi için detaylara geçebiliriz.

1 Porsiyon Süt Reçeli Kaç Kalori?

Bir yemek kaşığı süt reçeli 21, bir porsiyon süt reçeli ile yaklaşık 150 kalori değerindedir.

Yapım aşamasında merak ettiğiniz tüyolara süt reçelinin püf noktalarından ulaşabilirsiniz.

Süt Reçeli Tarifi İçin

Malzemeler

Süt Reçeli

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sütü bir tencereye alın ve üzerine şeker ve vanilyayı ekleyin.
  2. Ocağa alın kısık ateşte içerisindeki şeker eriyene kadar tahta kaşıkla karıştırın.
  3. Süt kaynadıktan sonra içerisine karbonatı ekleyip ocağın altını en aza kadar kısın. (Sütü bir süre kabartacaktır karıştırmaya devam edin.)
  4. 1 saat bu şekilde pişirdikten sonra vanilyayı tencereden alın. (Çok fazla kalırsa acılaştırmaya sebep olur.)
  5. 3 saat kontrollü bir şekilde karıştırarak pişirmeye devam edin.
  6. Pişme esnasında oluşan köpükleri ayırın. (Rengi bulanıklaştırır.)
  7. Rengi açık kahve olduktan sonra son bir kez çırpın. (Pütürlü bir yapısı olmamalıdır.)
  8. Bir kavanoza doldurup soğuduktan sonra buzdolabında muhafaza edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Kolay Sütlü Tatlılar Reçel Tarifleri

Benzer Tarifler

Simit yuvası
Air fryer'da mücver
Air Fryer'da sebzeli güveç
Air Fryer'da kabak sandal
Air Fryer'da erikli milföy tatlısı
Salatalık Sushi