- Patlıcanların saplarını kesip geniş bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ve tuz ilave edip bir taşım pişirin. Ocaktan alıp tencerenin kapağı kapalı olarak ılınmaya bırakın.
- Ilınan patlıcanları süzgeçe alıp suyunu süzün. Lahana, sivribiber, domates ve havucu küp şeklinde doğrayıp bir kaba alın. 1 çorba kaşığı tuz ekleyip harmanlayın.
- Patlıcanları boyuna ikiye cep şeklinde kesin. Hazırladığınız sebzeli karışımı içine doldurun. Sarımsakları temizleyip her patlıcana ikişer adet ekleyin.
- Kırmızı biberleri temizleyip iri şeritler halinde kesin ve patlıcanların içine ilave edin. Kereviz saplarıyla patlıcanların etrafını sıkıca bağlayın.
- Büyük bir kavanozun içine turşuları dizin. Önceden kaynatılıp soğutulmuş suya 1 çorba kaşığı kaya tuzu, 1'er çorba kaşığı elma ve üzüm sirkesi ile 1 kesme şeker ekleyin.
- İyice karıştırıp kavanoza dökün. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp yaklaşık 15 gün serin ve kuru bir yerde muhafaza edin.
Dilerseniz, klasik patlıcan turşusunu da deneyebilirsiniz.