Patates Topları
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kökeni Güney Amerika'ya dayanan patates; patates köftesi veya patates salatası gibi birçok tarifte kendine yer bulur. Tansiyonu dengelemesiyle bilinen bu besin, yaşlanma karşıtıdır. Yüz kaslarının sıkılaşmasını sağladığı için, cilt sağlığına olumlu etkileri vardır. Haşlama, fırınlama, kızarma veya közleme olarak pişirilebilir. Malzemeleriniz hazırsa, kalabalık sofralarda ikram edebileceğiniz kızarmış patates topları nasıl yapılır gelin birlikte görelim:

Mısır Gevrekli Patates Kroket tarifine göz atabilirsiniz.

1 Porsiyon Patates Topları Kaç Kaloridir?

Patates toplarının bir porsiyonu 350, bir adedi ise yaklaşık 105 kaloridir.

Patates Topları Tarifi İçin

Malzemeler

Patates Topları

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patatesleri iyice yıkayıp kabuklarını soymadan bir tencereye koyun ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Orta ateşte yaklaşık 20-25 dakika patatesler yumuşayana kadar haşlayın.
  2. Haşlanan patateslerin kabuklarını soyup bir kaba alın ve iyice ezin.
  3. Ezilmiş patateslere tuz, pul biber, ince doğranmış maydanoz ve dereotunu ekleyin. Karıştırarak iyice harmanlayın.
  4. Nişastayı ekleyin ve karışımı iyice yoğurun. 
  5. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayarak toplar yapın.
  6. Bir kasede yumurtayı çırpın. Başka bir kasede galeta ununu hazırlayın.
  7. Patates toplarını önce çırpılmış yumurtaya bulayın, sonra galeta ununa bulayıp iyice kaplayın.
  8. Geniş bir tavaya bolca sıvı yağ ekleyin ve ısıtın. Hazırladığınız topları dikkatlice tavaya koyun ve her iki tarafını altın rengini alana kadar kızartın. Kızaran topları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
  9. Patates topları servise hazır. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Patates toplarını, ızgara köfte ile birlikte servis edebilirsiniz.
  • Yoğurt, limon suyu, rendelenmiş sarımsak, tuz ve ince doğranmış dereotu karıştırarak lezzetli bir sos hazırlayabilirsiniz.
  • Acı severler için acılı sos veya sriracha ile servis edebilirsiniz.
  • Roka yapraklarını ince doğranmış parmesan peyniriyle karıştırarak lezzetli bir salata yapabilirsiniz.
  • Küçük ekmek dilimlerinin arasına patates toplarını yerleştirip, üzerine taze yeşillikler ve soslar ekleyerek mini sandviçler hazırlayabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Patateslerin kabuklarını daha kolay soyabilmek için, haşladıktan sonra soğuk suda bekletin.
  • Patateslerin çıtır olması için, mısır gevreklerini blenderden geçirin.
  • İçinin akışkan olması için, kaşar peynirini elinizle ufak parçalara ayırabilirsiniz.
  • Patates toplarının yanmaması için, kısık ateşte pişirin.
  • Nişasta,  daha kolay şekil almasını sağlayacak ve çıtırlığını artıracaktır.

Tarif Kategorileri

Atıştırmalık Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Pratik Yemek Tarifleri Patatesli Tarifler Kızartma Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Brezeln mıt obatzda
Taramasalata
Soğanlı patates
Simit yuvası
Air fryer'da mücver
Air Fryer'da sebzeli güveç